Politika piškotkov

Kaj so piškotki?

Piškotek je majhna datoteka črk in številk, ki se prenese na vašo terminalno opremo, ko obiščete spletno stran. Piškotki sami po sebi ne prepoznajo individualnega uporabnika, pač pa terminalno opremo (računalnik, mobilna naprava), ki je bila uporabljena pri dostopu.

Piškotki na beleco.si

Na "beleco.si" uporabljamo piškotke za zaščito kontaktega obrazca pred nezaželeno e-pošto (CAPTCHA), delovanje spletne trgovine, ter za pravilno štetje ogledov, obiskov in preusmeritev, ki obiščejo naše spletni strani. V piškotkih ne shranjujemo vaših osebnih podatkov, kateri ne morejo poškodovati vašo terminalno opremo.


Piškotek Ime Namen
beleco.si cms_session Ta piškotek se uporablja za zagotovitev delovanja spletne strani. Izbriše se, ko zaprete brskalnik.
beleco.si view_ads Ta piškotek se uporablja za pravilno štetje ogledov artiklov in si shrani, katere artikle se si že ogledali. Veljavnost piškotka poteče čez 30 dni.
beleco.si compare_ads Ta piškotek se uporablja za primerjavo izdelkov. Veljavnost piškotka poteče na koncu seje.
beleco.si sort_ads Ta piškotek se uporablja za izbrano sortinjanje prikaza izdelkov. Veljavnost piškotka poteče na koncu seje.
beleco.si wish_ads Ta piškotek se uporablja za shranjevanje priljubljenih izdelkov na vašo terminalno opremo. Ob prijavi se priljubljeni izdelki prenesejo v vaš profil. Veljavnost piškotka poteče čez 30 dni.

Ostali piškotki

Piškotek
Ime Namen
Google NID
Večina uporabnikov Googla ima v brskalnikih shranjen piškotek z nastavitvami, imenovan »NID«. Brskalnik pošlje ta piškotek skupaj z zahtevami Googovim spletnim mestom. Piškotek »NID« vsebuje edinstven ID, ki ga Google uporablja, da shrani vaše nastavitve in druge podatke, kot so izbrani jezik (npr. Slovenščina), podatek o tem, koliko rezultatov iskanja naj bo prikazanih na strani (npr. 10 ali 20), in podatek o tem, ali naj bo vklopljen Googlov filter Varno iskanje.Ta piškotek se uporablja tudi za prikaz Google zemljevida in Google reCAPTCHA. Veljavnost piškotka poteče čez 6 mesecev.
 Upravljanje s piškotki

Večina spletnih brskalnikov omogoča, da nastavite vaše piškote. Piškotke lahko zavrnete ali jih sprejmete tudi s funkcijo, vgrajeno v spletne brskalnike. Če piškotke zavrnete, lahko naprej uporabljate našo spletno stran, vendar določene funkcije ne bodo delovale.V nadaljevanju se nahajajo povezave do navodil, kako lahko izključite piškotke na vašem spletnem brskalniku: Mozilla FirefoxInternet ExplorerChromeSafari.